Maart 2013

26 maart 2013

De examenuitslag van NIPOS heb ik gekregen en ik ben geslaagd! Het starten van mijn onderneming kan nu eindelijk beginnen! Maar eerst,… het logo!

24 maart 2013

Vandaag heerlijk geshopt op de stoffenmarkt. het resultaat: armen die er bijna afhangen door alle gewicht van de stoffen. Ik heb bijna alles gevonden behalve het bedrukt satijn dat voldoet aan mijn eisen. Voor het eerst heb ik tricot meegebracht. Een stof waar ik nog nooit mee gewerkt heb. Uiteraard moest ik ook mijn gordijnenstof kopen! Want daar ben ik gek op. het resultaat is als volgt:

  • wererldtricot (tricot met een bedrukking van een stad)
  • glinstertricot (tricot met woorden en glitters)
  • pantertijger-katoen (katoen met een panter en tijger motief) Normaal houd ik hier niet van, maar ik kon er niet aan weerstaan
  • zebragordijnen (blauwe gordijnstof met gouden zebra´s) het is eens iets anders
  • Latijnse gordijnen (geelgoudkleurige stof met allerhande latijnse spreuken)
  • Fashiongordijnen (de ideale stof voor mooie strakke jurken of rokken) Deze moet elk jaar weer in het assortiment opgenomen worden
  • last but not least: mijn roosjesstof. Een mooi bedrukt katoentje vol met rozen. Perfect voor mijn Vernieuwde Sixties jurk!

Prachtige stoffen, helaas auw voor de portemonnee! Als ik het huiswerk voor mijn werk af heb, kan het ontwerpen, designen, en creëren beginnen. Ik kan niet wachten!

20 maart 2013

Stapje voor stapje komt mijn eigen kledinglijn dichterbij. Het ontwerp van mijn label is de eerste stap. Ik weet wat ik wil: hoe het logo eruit moet zien, de naam van mijn toekomstig label. Kortweg alles waar ik voordien over droomde, wil ik nu realiseren. Er zijn al tal van contacten gelegd met reclamebureaus die open staan om het logo te mogen ontwerpen. Alleen hebben de meeste reclamebureaus hun keerzijde: of het is niet professioneel genoeg, of het is te duur, of het is niet mijn stijl,… Zoeken, zoeken en nog eens zoeken. De wil is er, dus de speurtocht gaat verder.

16 maart 2013

Vandaag examen gedaan voor het AOV diploma MKB in Amsterdam. Ik moet 26 van de 40 vragen goed hebben wil ik het diploma in handen krijgen.  Het is nog even afwachten want binnen 3 weken krijg ik de uitslag. Spannend!

12 maart 2013

Binnenkort doe ik examen voor het diploma ´startend ondernemer AOV-MKB`. Het eindcijfer van de opleider heb ik al: 8,9. Daar ben ik er trots op. Hopelijk lukt het op het examen net zo goed! Duimen maar. Ik ben nu in elk geval al 1 stap dichter bij mijn droom!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>