Januari 2013

26-1-13

Vandaag is heel het hoofdstuk marketing afgewerkt. Morgen alles herhalen en dan beginnen met het hoofdstuk ´organisatie´. Ondertussen vragen er al heel veel mensen naar nieuwe ontwerpen. Deze komen eraan zodra ik deze studie heb afgerond of wanneer ik het studeren even op een lager pitje zet. Ik heb in elk geval al 3 ideeën voor nieuwe jurken.  Nog even geduld dus!

25-1-13

Ik heb ondertussen al 7 hoofdstukken van marketing doorgenomen en alle huiswerk gemaakt. Morgen nog 1 hoofdstuk en deze episode is klaar. Dan kan het administratieve hoofdstuk beginnen. Overigens had ik vandaag 21 views op mijn site. Op naar de 100 bezoekers! I`m so proud. Ik wil vlug mijn diploma; des te sneller heb ik mijn eigen kledinglijn met label!

20-1-13

Eindelijk de boeken thuis gekregen van de NHA. De cursus ziet er goed uit. Starten maar met de eerste les!

14-1-13

Ik probeer een weg te vinden door alle btw-regels. Maar het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Als ik eindelijk A snap, dan komt B erbij kijken zodat C alle theoriëen overhoop gooit. Het is me een zooitje.

13-1-13

Vandaag heb ik alle investeringsregelingen nagezocht. Ik ben weer een heel stuk wijzer geworden. Pff dat er zoveel verschil in kan zitten allemaal. phuhu… Ach ja ik heb ook even me hoofd kunnen leegmaken door het kijken van The Hobbit! Geweldige film trouwens!

10-1-13

Bij gebrek aan internet heb ik vandaag nog niets voor de site en onderneming kunnen doen. Helaas. maar…Morgen weer een dag…

9-1-13

Vandaag heb ik alles wat nodig is voor de belastingsdienst overlopen. Het tapje ´startende ondernemers´ is afgewerkt.

8-1-13

Ik ben (eindelijk) gaan beseffen dat een eigen onderneming meer is dan simpel een winkeltje opstarten. Ik heb hier hulp bij nodig om alles goed te regelen. Daarom heb ik de beslissing gemaakt om een opleiding te gaan volgen die zich hierin specialiseert om mijn onderneming tot een succes te maken. Ik heb me ingeschreven voor de zelfstudiecursus ´Startend Ondernemer`, als ik leer in een studietempo van 6 lessen per maand, ben ik klaar over 5 maanden. Uiteraard moet ik nog wel hierna een examen doen om mijn diploma te krijgen. We zijn op de goede weg!

7-1-2013

Vandaag heb ik alles even netjes op en rijtje gezet wat er allemaal nog geregeld moet worden voor mijn eigen kledinglijn. Dat is me zwaar tegengevallen, maar kom we beginnen met goede moeT. Als ik er nu niet aan begin, komt er nooit iets van. Ik zal vast dingen over het hoofd zien, maar ik begin bij het begin. Eerst maar eens uitzoeken hoe dat zit met de kvk.

We zijn nu ongeveer een paar uur verder. Mijn hoofd staat op exploderen. Er komt nog meer bij kijken dan verwacht: opstellen van contracten, algemene voorwaarden opstellen, producteisen en garanties, verzekeringen, de juiste juridische rechtsvorm, bank (g-nummer, gewoon nummer), merkregistratie, belasting, kvk.

6-1-2013

Vandaag heb ik alle financiën een beetje uitgezocht. Dat was een heel lastige klus want er moet een goede verhouding prijs/kwaliteit zijn. Niet alleen dat uiteraard, je moet alle vaste kosten in rekening houden zonder er ook maar 1 te vergeten. anders kan je verkeerd uitkomen. pffff lastig!

Dadelijk probeer ik ook al de webshop op te richten.Als dat teminste nog lukt, want ik ben al best wel een beetje groggy van al dit onderzoek!

 

Gelukt, de webshop staat er al in grote lijnen alleen zijn er nog geen producten. Dit zal nog wel even duren want ik moet alle betalingspmethodes nog uitpluizen, extra plugins installeren zoals Php-solutions, BTW regelen, verzending organiseren,… Alles staat in het engels en er worden veel afkortingen gebruikt waar ik nog geen verstand van heb helaas. Phoe ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken.

5-1-2013

Vandaag nog wat reseach gedaan voor mijn kledinglijn. Ondertussen heb ik al een goed adresje gevonden voor het vervaardigen van mijn eigen kledinglabel: fashionlabel, maatlabels, was- en stijklabels. Nu nog mijn logo designen en ik ben alweer een stapje verder!

Verder ben ik er ook achtergekomen waar ik mijn merk officieel kan registeren. Ik had al wel verschillende sites gevonden waar dat kon, maar uiteindelijk is er maar 1 officieel adres en dat is in Den Haag. Binnenkort even contact opnemen en het echte werk kan beginnen. Uiteraard daarna nog inschrijven in de kvk en een juridische rechtsvorm kiezen. Wat dat inhoudt allemaal, weet ik nog niet maar daar kom ik wel achter!

1-1-2013

Fashiondummies wenst aan alle fashiondummies een gelukkig nieuwjaar. Wij hopen dat al jullie dromen en wensen mogen uitkomen!

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>