stylist & designer

Voorwoord

 

De naam die mijn ouders me gegeven hebben is Sophie. De naam die ze erachter geplakt hebben is Germaine, naar mijn moeke die vroeger zelf een stofwinkel had. Misschien ben ik door deze combinatie van namen wel geïntrigeerd geworden door mode. Mijn moeke maakte haar kleding vroeger zelf. Toen ik jong was had ik niet het geduld om achter de naaimachine te kruipen, want ik wist gewoon niet hoe zo’n ding werkte. Stiekem ging ik achter haar grote industriële naaimachine zitten en met mijn voeten die net de pedaal raakten, bewoog ik op en neer zodat de naald begon te bewegen. Het fascineerde me. Na een tijdje waren alle draden in de war en kroop ik van de stoel af alsof er niets was gebeurd. Even later hoorde ik moeke zuchten dat het weer zover was. De draad zat niet meer door het oog van de naald waardoor het weer een hels karwei was om dat goed terug in te rijgen. Voor moeke was dat lastig want ze zag steeds minder. Maar ondeugend als ik was, wilde ik graag leren naaien. Toen ik 8 jaar was kreeg ik van sinterklaas mijn eerste naaimachientje. Helaas voor mij lukte het ook niet om ermee aan de slag te gaan. Om 1 of andere reden was er geen klik tussen mij, de naaimachine en het vervaardigen van kleding. Tot mijn 19 heb ik er niet meer naar omgekeken.

 

Designer
Ideeën en levens veranderen. Op mijn 19de besloot ik de lerarenopleiding mode en biologie aan de plantijnhogeschool te doen. Dat veranderde mijn leven. Ik leerde eindelijk fatsoenlijk werken met de naaimachine. Ik slaagde erin om zakken, ritsen, broeken, toilettassen en noem maar op, te maken. Ik begon meer te lezen en meer kleding te ontwerpen. Ik vond er mijn draai in. Nu is het mijn passie. En straks mijn beroep? Het label is alvast geproduceerd!

 

Stylist
Maar… Ik wilde meer dan alleen ontwerpen. Ik besloot verder te studeren. Ondertussen heb ik mijn imagostylist diploma op zak. Geen idee wat een imagostyliste is? Dat is hetzelfde als een stylist maar met oog voor het totale imago. Van lichaamshouding tot lichaamsuitstraling, van stem tot intonatie, van make-up tot kapsel, van kop tot teen, van schoenen tot accessoires. Het gehele pakket waarbij je niet alleen de basis aanpakt maar ook dieper gaat graven. Redens zoeken waarom iemand zich op een bepaalde manier kleedt en op deze manier patronen doorbreken.

 

Ten slotte
Niemand kan mijn dromen waarmaken. Ik heb geleerd dat alleen ikzelf dit kan. Ik wil deze kans nemen om iets op te bouwen voor mezelf waar ik trots op kan zijn. Let’s start today!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>